Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
NGM Company Iasi
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Centrala de tratare aer
Brand
1.000-66.000mch
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Centralele de tratare aer reprezinta solutia cea mai buna, cea mai eficienta, cu cel mai bun randament si cea mai complexa in domeniul climatizarii.
Principiul lor este : Aspira aerul viciat din incaperi, ii recupereaza energia termica si apoi il refuleaza in exterior, in acelasi timp aspira aer proaspat din exterior, il filtreaza, il incarca cu energie termica recuperata de la aerul viciat, il raceste sau incalzeste dupa caz si il refuleaza in camerele unde este necesar.
Se poate asigura atat racirea, incalzirea cat si ventilarea oricarui spatiu in parametrii furnizati de catre proiectantul tehnic.
In momentul actual insa, sunt foarte multe firme care produc si furnizeaza aceste instalatii insa foarte putine respecta parametrii atat de proiecatere, de constructie cat si chiar de eficienta. De accea este bine sa se recurga la o solutie bine gandita si de la un furnizor care sa va ofere nu un pret ci o solutie viabila din toate punctele de vedere.
Atentie : centralele de tratare aer necesita pe langa utilajul in sine : automatizarea = partea care il face sa functioneze si nu numai : ci in parametrii dati in functie de temperaturile exterioare pe tot parcursul anului, temperaturile interioare, puterea de ventilatie(variabila), puterea de racire, de incalzire, de recuperare a energiei termice(daca se cere), de filtrare a aerului samd.
Ele pot fi :
1. De exterior - unde este necesar un debit mare si spatiul interior nu o permite - trebuie sa fie izolat si tratat impotriva intemperiilor si a variatiilor de temperatura
2. De interior - debit mediu de aer - necesita izolatie fonica
3. De tavan fals - debit mic de aer - aplicabilitate comparabila cu a ventiloconvectoarelor
4. Intermediare - se monteaza in acoperis = o parte in interior si o parte in exterior - debit mic/mediu - solutii foarte bune se reduc cu 80% cheltuielile pe tubulatura si accesorii - se pot folosi  cu refulare directa - ideale in sali de sport, HyperMarket-uri, hale depozitare, hale industriale samd.
Din Gura in Gura